четверг, 2 июля 2015 г.

Puhas tulevik on puhtas olevikus!


http://www.ecology.ee/?page=aboutecology

Päästame maa koos!

Me püüame hoida oma kodu puhtana, kuid unustame samas tihti, et metsad, põllud, jõed, okeaanid meie maakeral on paljude loomade kodu. Selleks et see kodu oleks mugav oma elanikele, peavad inimesed tema eest hoolitsema ja oma panuse saab igaüks anda, kui jälgida lihtsaid reegleid.
22.aprilli tähistatakse Maapäeva, mille eesmärk on meelde tuletada seda, kui õrn on meie planeet ja kui oluline on seda hoida – inimeste ja loomade tulevaste põlvkondade jaoks.

Loobuge ühekordsete kilekottide ja plastikust lauanõude kasutamisest – mäletage, et nad lagunevad sadu aastaid ja saastavad pinnast, meresid ja okeaane ja häirivad looduslikku elupaika paljudele loomadele.
Sulgege kraan, kui pesete hambaid – kõige parem on vesi valada klaasi ja sulgeda veekraan. Kasutage veemõõtjaid, jälgige veevarustuse töökõlblikkust., Säästes vett, päästate võib olla jõe või järve kuivamast, mis on kodupaik haruldlastele kaladele.
Ärge kasutage ühekordseid patareisid, mida me viskame prügikasti, sest need annavad ohtlikke jäätmeid mis koosnevad hapetest ja raskemetallidest. Need mürgitavad mulda ja vett, põhjustavad loomade surma.
Akumulaatorid tarbivad küll energiat laadimise ajal, aga põhjustavad ikkgi vähem kahju loodusele.
Printige vaid neid dokumente, mida on kindlasti tarvis. Püüdne kasutada elektrondokumente, kui see aga ei ole võimalik, kasutage paberilehe mõlemat poolt.
Kulutades vähem paberit, kaitsete Te metsi ja nende elanikke – loomi ja linde.
Ökoloogilisi elektrijaamu – tuule-,hoovuste-, jne, on liiga vähe et pakkuda energiat kogu planeedile.
Kasutades energiasäästlikuid pirne, piirates energiakasutamist, vähendate Te vajadust ehitada uusi hüdro-, soojus- ja tuumaelektrijaame, mis rikuvad ökoloogiat planeedil Maa.
Tõendid, et globaalne soojenemine on olemas ja et CO2 mõjutab kliimaga seotud muutusi, ei ole veel täielikult kinnitust leidnud.
Kuid see, et autode heitgaasid saastavad atmosfääri on vaieldamatu fakt.
Kui kasutate alternatiivset kütust ja keskkonnasõbrallike transpordiliike, teete õhu puhtamaks, mis tähendab et inimestel ja loomadel on kergem hingata.
Puhkue ajal ärge ostke kingituseks suveniire, mis on saadud loomade tapmisest – kilpkonnade kestad, elevandiluust kujukesed, korallid jne. Sellega te pääsete otsselte loomi tapmisest.
Istuta vähemalt üks puu – taimed annavad loomadele toidu ja peavarju ja meile kõigile – puhta õhu.
Kui te puhkate looduses, võtke kindlasti kaasa prügi (sealhulgas ka see, mille on enne teid keegi sinna jäätnud) ja visake ära linnas selleks mõeldud prügikasti.
Talvel tehke lindudele söögimaja – see aitab nendel rasket hooaega üle elada ja õnnelikult oodata kevadeni.

http://www.ecology.ee/?page=aboutecology 

                                                                                                                                www.ecology.ee